СДВР призова гражданите към мирни протести и апелира да се въздържат

...
СДВР призова гражданите към мирни протести и апелира да се въздържат
Коментари Харесай

СДВР зове протеста да е мирен и да не блокира кръстовища

СДВР прикани жителите към мирни митинги и апелира да се въздържат от противообществени прояви, както и да не блокират кръстовища в София. Главен контрольор Красимира Стоядинова от отдел " Охранителна полиция " съобщи това на брифинг в навечерието на 30-ия ден от началото на митингите против държавното управление на ГЕРБ и основния прокурор Иван Гешев. 

“Апелът ни към всички протестиращи е да се резервира публичния ред. Нека да стачкуват, само че да бъде спокойно и да не се блокират кръстовища в столицата. По този метод се нарушава публичния ред и се попречва естествения живот на всички столичани и посетители на столицата ”, съобщи Стоядинова.

Коментар на полицейския инспектор идва вследствие на изявления в обществените мрежи, разяснява БГНЕС. „ Те са на жители, които предизвикат по време на митингите да се правят нападателни прояви, да се правят вандализъм по отношение на публични здания и институции и да се правят набези над полицейски органи ", добави тя. 

Вероятно Стоядинова има поради изявленията на " Отровното трио ", които по-рано денем приканиха протестиращите на " протест против диктатурата на Борисов " и създаване на укрепление пред Министерския съвет. Повод за втвърдяването на тона е нощната акция, при която палатковите лагери, блокирали знакови кръстовища в София, Пловдив и Варна, бяха разтурени от полицията. Това се случи в 4.30 ч. тази заран, а измежду 12-те арестувани в столицата бе и един от уредниците на митингите Арман Бабикян.

Началото на митинга през днешния ден е планувано за 20 часа, в случай че изливащият се над София пороен дъжд не го осуети.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР